Американският актьор Филип Сиймур Хофман умира от свръхдоза наркотици на 2 февруари 2014 г. Една от най-големите звезди на поколението си, той оставя след себе си много роли в киното и на театралната сцена. Работил е с режисьори като Итън Коен и Чарли Кауфман, а негови партньори пред камера са били Хоакин Финикс, Мерил Стрийп, Робърт де Ниро и много други.

Актьорът има 3 деца от 14-годишната си връзка с художничката по костюми Мими О'Донъл. Той ѝ завещава правото да се разпорежда с наследството му от 35 млн. долара, въпреки че през последната година от живота му двамата са разделени.

Днес най-големият му син Купър участва в новия филм на режисьора Пол Томас Андерсън ("Буги нощи", "Магнолия"), с когото Хофман е снимал неведнъж.

Макар да има три номинации за второстепенни роли, той печели първия си и единствен "Оскар" с първата си и единствена номинация за главна роля. Хофман смъква 20 кг, за да влезе в образа на големия американски писател Туман Капоти и получава отличието за работата си във филма на Бенет Милър.

Излизайки на сцената, той поздравява майка си с думите: "Тя отгледа сама 4 деца и само това е достатъчно, за да сме ѝ благодарни цял живот. Тя първа ме заведе на театър."

С кои други роли ще запомним Филип Сиймур Хофман прочетете на Ladyzone.bg