Независимата група „Разбивачите на случаи“ твърди, че е разгадала мистерията около самоличността на убиеца, известен като Зодиак. До момента се предполага, че той е отговорен за поне пет убийства в Северна Калифорния в периода 1968-1969 г. Въпреки новите твърдения органи на реда не са закрили случая и продължават неговото разследване, пише Си Ен Ен.

Зодиак придобива известност със своите писма, които пише до полицията и местните медии и се хвали с убийствата си до 1974 г. В тях той твърди, че е убил 37 души, като в някои използва шифър и прилага като доказателство за деянията си окървавени части от дрехи.

Екипът от 40 бивши разследващи, наречен „Разбивачите на случаи“, посочва в съобщение до пресата, че е идентифицирал мъж, за когото смята, че е убиецът „Зодиак“. За да потвърди това заключение, екипът е използвал нови физически и медицински доказателства, както и информация от очевидци.

Независимата група е подала и писмени показания в съда с името на мъжа, като е приложила десетки снимки, които открили в тъмна фотографска стая в дома му. Мъжът е починал през 2018 г.

В отговор на новите твърдения полицейското управление на Сан Франциско е потвърдило пред Си Ен Ен, че разследването все още е в ход. От ФБР също не са потвърдили твърденията и коментират, че нямат нова информация, която да споделят.

В съобщението на „Разбивачите на случаи“ се казва още, че посоченият мъж е отговорен за убийството на Чери Джо Бейтс в окръг Ривърсайд, Калифорния.

Служителите по обществена информация на полицейското управление в окръга отхвърлиха това твърдение, като коментираха, че той определено не е човекът, отговорен за смъртта на Бейтс. Според тях единствената връзка между двата случая е получено по пощата ръкописно писмо, в което се твърди, че Зодиак е писал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!