Негодуванието срещу Доналд Тръмп заради безредиците в Капитолия, довели до смъртта на петима души, подновиха дебата за дигиталното му премахване от всички филми, в които е участвал.

Най-известната му роля е в "Сам вкъщи 2" (1992), като сцената с него е заснета в нюйоркския хотел „Плаза“, който в периода 1988-1995 г. е негова собственост. В социалните мрежи се появиха колажи, в които Тръмп е заменен от новоизбрания президент Джо Байдън или от други известни личности.

В „Туитър“ обаче се зароди още една идея – в сцената Тръмп да бъде заменен от 40-годишния актьор Маколи Кълкин, който играе главната роля на детето Кевин в обичаната коледна комедия. Така 12-годишният Маколи ще попита своето собствено, но по-възрастно „аз“ къде се намира лобито на хотела.

Снимка: Getty Images


Маколи Кълкин е забелязал предложението в социалната мрежа и го е приветствал. Освен това той е коментирал с „Браво!“ клипа, в който Тръмп бе заменен в прочутата сцена с прозрачен силует.

През ноември режисьорът на "Сам вкъщи 2" Крис Кълъмбъс обвини Тръмп, че е изнудил екипа да участва във филма.

„Ние си платихме таксата за снимки, но въпреки това Тръмп постави условие да участва в една от сцените“, сподели 62-годишният режисьор пред „Инсайдър“.

Екипът е смятал по-късно да премахне кадрите с Тръмп, но на предварителните прожекции на филма фокус групите са реагирали с възторг на неочакваната поява на бизнесмена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!