Журналистката от онлайн изданието "Инсайдър" Ивет Мейнс споделя какво е осъзнала, прехвърляйки критичната за почти всяка жена възраст от 40 години. „Не е толкова страшно. Дори мога да кажа, че 40-те са много хубави години“, пише тя в откровен материал.

Ето до какви изводи е стигнала тя:

Имаш повече време за брака си

Когато си прехвърлил 40-те, децата ти са достатъчно големи, за да нямат нужда от постоянно дундуркане. Нещо повече – те вече си имат собствен социален живот, което освобождава време, за да влееш нова енергия в брака си. Вечерята на свещи отново е възможна.

Трябва да се грижиш за родителите си

От една възраст нататък ролите по грижите се разменят. Ако си над 40, най-вероятно родителите ти са в пенсионна възраст. Всеки момент здравето им може да се влоши така, че те да имат все по-голяма нужда от чужда помощ, включително и финансова. Заделяй пари за подобно нещо и най-важното: навесятвай родителите си по-често от класическата схема Великден-Коледа. Ако имаш братя/сестри, направете си приблизителен план, за да се редувате с визитите.

Не всяка грешка на децата изисква твоята намеса

Тийнейджърите имат нужда от повече самостоятелност и не е нужно да им се виси над главата. Не забравяй, че твоята майка не те лишава от телевизия и интернет, защото си забравила да пуснеш съдомиялната. Или защото си изпуснала вазата на пода.

Останалите наблюдения на Ивет Мейнс можете да прочетете в сайта LadyZone.bg