Светът загуби още една музикална икона. Певецът Принс беше открит мъртъв в имението му в Минесота, САЩ.

Ето и няколко непознати факта за легендата:

1. Принс написва първата си песен когато е 7-годишен.

2. Първото му „изпълнение” на сцена е на 10 години. Тогава негов чичо уредил да се качи на сцена с Джеймс Браун и Принс танцувал на неговите песни.

3. Принс е написал песента „Nothing compares 2 U”, която по-късно става известна в изпълнение на ирландската катастрофа Шинед О’Конър.

4. Принс е един от първите двама чернокожи, чийто клипове са излъчвани редовно по MTV. Неговата песен „Little Red Corvette” е излъчвана заедно с „Billie Jean” на Майкъл Джексън.

5. Принс е единственият човек, който получава собствен комикс герой. Той става супер герой във вселената на DC Comics, където се бори с организираната престъпност.

6. Принс обожавал да играе пинг-понг. Според американския музикален журналист Ронин Ро, Принс веднъж ударил Майкъл Джексън между краката, защото той не искал да играе с него тенис на маса.

7. През 2001 г. Принс се присъединил към „Свидетелите на Йехова” и от време на време обикалял по къщите на хората, за да обсъждат религия и вяра.

8. Принс спрял своят албум „The Black Album” след като били отпечатани 500 хил. копия, защото „получил видение, че този албум е зъл”.

9. Принс свири китара в доста песни на Мадона, сред които „Like a Prayer”, „Keep it together” и „Act of Contrition”.

10. През 1999 г. Принс сменя името си на познатия като „Символ на любовта”, който предсталява комбинация от мъжките и женските символи. За да може да бъде отпечатван от медиите се наложило Warner Bros. да разпространят огромно количество дискети със специалния символ до всички издатели.

11. Истинското име на Принс наистина е Принс. Баща му го е кръстил на своята джаз банда, защото искал синът му да постигне това, което той не е могъл.

12. Принс е единственият музикант, оглавявал едновременно класациите за филм, сингъл и албум за филма „Лилав дъжд” (Purple rain) от 1984 г.

13. Принс е талантлив мултиинструменталист. Точната бройка инструменти, на които може да свири остава загадка, но в надписите на първия му албум пише, че е свирил на 27 инструмента. В първите си пет албума сам свири на почти всички инструменти.

14. Принс е трябвало да участва в дует с Майкъл Джексън за песента му Bad, но се отказал, след като разбрал, че първото изречение от песента е "Your butt is mine".