Евгени, Матю, Илия и Филип, по-познати като Гена, Жлъч, Григовор и Трашъра – хората от So Called Crew, които не спират да говорят в ритъм на своето поколение вече цяло десетилетие. На „строго секретна локация“ се срещаме с Гена и Жлъч.

Как се е променил светът им за 10 години? „Олеле, олеле първо беше израстване, чисто човешко, случиха ни се много хубави неща, много се забавлявахме, случиха ни се и някои тъжни неща, които бяха много важни уроци и общо взето тази група винаги е търчала по някакво въже между едната и другата крайност“, обобщава Жлъч.

Снимка: Личен архив

Какво е спасило So Called Crew? „Никой не може да те спаси от това, което искаш, спасихме се най–вече с музика, защото аз лично ако не правя музика, не знам какво бих правил, най–вероятно нищо“, отговаря Гена.

Според Жлъч тук наистина става дума за необходимост, „защото хората трябва да се справят с някакви трудности, особена в световната столица на мрънкането, каквато е България, така и трябва да се справят с щастието си и определено музиката ни е помогнала и за двете“.

Двамата са убедени, че 10-ата годишнина е само началото и имат още много какво да кажат. В същото време са категорични: „Няма да сме от тия рапъри, които се влачат трупешката години, след като е трябвало да приключат“.

Кои са яките хора и какви са добрите времена? „Особено в последните 17-18 месеца, всеки от нас би имал неща, които иска да прави, но не може и всеки от нас би искал да бъде около хора с които си прекарал добре, така че те са тук, вътре“, отговарят двамата.

Снимка: Личен архив

Днес е ден за размисъл. „Според мен, всеки трябва да мисли дали се чувства сам в България, ако се чувства сам в България два пъти трябва да бъде по–мотивиран да отиде да гласува. Ако не, то е ясно, просто отиваш. Бога ми, толкова бавно се случват хубавите неща тук, можем да го забързаме това, особено нашето поколение, което така или иначе живее бързо и бързо поема и бързо изхвърля би трябвало вече да се сетим кой трябва да бъде натоварен с отговорност и кой трябва да бъде натоварен с там какво ти дават в затвора: одеялце, малко транзисторче…“, разсъждава на глас Жлъч и призовава „всеки да си излезе от балончето“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!