Какво ще рече „женско кино“? Блудкави мелодрами? Романтични комедии с предвидим финал? Какъвто и отговор да дадете, той ще е грешен, защото „женското кино“, без значение дали става дума за филм, който се харесва от жени или е правен от жени, е просто кино. Жената е много повече от това, което клишетата се опитват да я изкарат, затова е важно да видим всички лица на женствеността и женската сила.

По тази причина ви предлагаме няколко филма, с които може да завършите днешния ден.

„Чест“ – жените вече не са „слабия пол“

Сериалът, който през април ще се завърне за втори сезон, е с изцяло женски актьорски състав в главните роли и е създаден от жени. Историята разказва за правна фирма, която се занимава предимно със случаи на сексуално насилие и предлага помощ на жертвите. Във времето на движението #MeToo все повече жени откриха, че имат право гласът им да се чуе и е важно да се борят за правото си.

„Добрата лъжа“ – силата да помагаш на другите

Филмът от 2014 г. с участието на Рийз Уидърспуун разказва историята на семейство кенийски емигранти. Той не много лек за гледане, но показва силата на загрижеността и отделеността, на която са способни преди всичко жените. Понякога лъжата може да е нещо добро, а истината да означава смърт.

„Желязната лейди“ – политиката отдавна не е „мъжка работа“

Жените в политиката не са толкова много (не по тяхна вина), но въпреки това един от най-силните и влиятелни политици на всички времена е именно жена. Феноменалната Мерил Стрийп влиза в ролята на Маргарет Тачър, за да направи една от най-добрите си роли и заслужено да спечели награда „Оскар“ (за трети път).

Останалите предложения може да видите на сайта LadyZone.bg: