Скандалната актриса Линдзи Лоън отклони въпросите за предстоящото си постъпване в клиника за рехабилитация, зададени й от водещия Дейвид Летърман в първото й интервю от пет месеца.

26-годишната Лоън разкри за "Късното шоу" на Летърман, че трябва да влезе в клиника за рехабилитация за три месеца на 2 май. Звездата от "Гадни момичета" обаче отказа да отговори директно на въпросите за естеството на проблема, заради който постъпва в рехабилитационен център, както и за предишните й усилия да промени скандалния си живот, белязан от нееднократни проблеми със закона и престои в клиники.

"С какво този път ще бъде различен? Първо и преди всичко какъв е проблемът, наложил рехабилитация? Какво ще правят с теб, когато прекрачиш вратата на клиниката?", са част от въпросите, зададени на Линдзи Лоън от Дейвид Летърман.

На запитванията актрисата е отговорила със смях: "Това не го обсъждахме в предварителното интервю", след което е допълнила: "Ако трябва да съм честна, съм най-щастлива и здрава, когато работя. Смятам, че престоят ми в клиниката е възможност за мен да се фокусирам върху нещата в живота, които обичам. Мисля, че е благословия, а не проклятие".

През март съд в Лос Анджелис разпореди Линдзи Лоън да прекара три месеца в клиника за рехабилитация, да положи 30 дни обществено полезен труд и да се подложи на 18-месечна психотерапия. Решението беше част от споразумение с прокуратурата, за да избегне звездата затвор по обвинения, свързани с автомобилна катастрофа миналата година.

В инцидент на 8 юни 2012 година Линдзи Лоън се блъсна с поршето си в камион на магистрала в Санта Моника, Калифорния. По-късно актрисата излъга полицията, че не е била зад волана на автомобила.

От 2007 г. Линдзи Лоън неведнъж за кратко бе затваряна зад решетките или поставяна под домашен арест, в това число три пъти само през 2011 г. Актрисата постъпва най-малко пет пъти в клиника за рехабилитация през последните шест години, като след всеки престой заявяваше, че вече е друг човек.

Участието й в шоуто на Дейвид Летърман преди предстоящото излизане през уикенда на "Страшен филм 5", в който Лоън играе епизодична роля, е първото интервю на актрисата от ноември 2012 г.