Бившата съпруга на Майкъл Джексън Деби Роу разказа през сълзи пред съдебните заседатели за "невероятния" страх от болка на певеца и за съревнованието между лекарите да му предписват болкоуспокояващи медикаменти.

54-годишната Роу застана на свидетелската скамейка по делото, което семейството на певеца води срещу промоутърите AEG Live - организатори на концертите в Лондон, с които Кралят на попа планираше да се завърне на музикалната сцена.

Бившата съпруга на Майкъл Джексън каза, че той се е доверявал на лекарите си с надежда да му помогнат да се справи с болката и страха си от нея, но те често са се съревновавали и са го убеждавали, че предписаното от тях лекарство е най-доброто, занемарявайки действителните грижи за здравето му.

"Майкъл имаше изключително нисък праг на поносимост към болка. Страхът му от нея беше невероятен. Мисля, че лекарите му се възползваха от това", сподели Деби Роу.

Бившата съпруга на Краля на попа разказа, че е била свидетел на методите на лечение, прилагани от дългогодишния му дерматолог д-р Арнолд Клайн и пластичния хирург д-р Стивън Хофлин.

"Двамата просто се съревноваваха през цялото време, без да ги е грижа за Майкъл", заяви Роу пред съдебните заседатели.

Тя допълни, че през годините Джексън е бил лекуван от няколко заболявания, сред които лупус, както и заради сериозните белези от изгаряне на скалпа, получено по време на снимките за реклама на "Пепси" през 1984 г. По думите на свидетелката, единственият лекар, който някога е бил истински загрижен за Джако и е правил нещо за здравето му, е д-р Алън Мецгер.

Деби Роу е майка на двете по-големи деца на Майкъл Джексън, Принс и Парис. Бракът й с Краля на попа продължава от 1996 до 1999 г. Роу също така е работила с д-р Клайн. Сега бившата съпруга на певеца, която рядко говори публично за него, отглежда коне в ранчо близо до Лос Анджелис.

Майката на Краля на попа, Катрин Джексън, съди AEG Live за проявена небрежност с наемането на д-р Конрад Мъри за личен лекар на сина й. Мъри излежава присъда за непредумишленото убийство на певеца, починал на 50-годишна възраст през 2009 г. от свърхдоза от мощния анестетик пропофол.

Промоутърите на свой ред твърдят, че не са наемали и не са наблюдавали Мъри и че Майкъл Джексън е приемал лекарства и е имал проблеми със зависимости години преди да сключи споразумение с компанията. AEG Live настояват също, че не са могли да предвидят, че д-р Конрад Мъри представлява заплаха за певеца.