След като шокира публиката с кинотворбата си "Нимфоманката", често забъркващият се в скандали датски режисьор Ларс фон Триер подготвя не по-малко взривоопасен телевизионен сериал, съобщава ДПА.

"Радостна съм да ви съобщя, че следващият проект на Ларс фон Триер ще бъде телевизионен сериал на английски език, съобщи продуцентката Луиз Вест на кинофестивала във Венеция. Той е разработил една наистина много добра идея, но засега не мога да ви кажа нищо повече!".

По думите на продуцентката Фон Триер се спрял на голям актьорски състав и щял да предложи "нещо невиждано досега на малкия екран". Тя оповести неговите намерения по време на пресконференция във връзка с представянето на нередактираната версия на "Нимфоманката том 2".

Фон Триер е работил за телевизията и преди, като най-известен е болничният му минисериал "Кралството". Напук на обявеното от организиторите на кинофеста във Венеция датският режисьор не се появи при представянето на 3-часовата му нередактирана версия на продължението на "Нимфоманката".

 

Премиерата на първата част на лентата се състоя на кинофестивала в Берлин през месец януари тази година, припомня агенцията.