Останалите живи членове на легендарната група The Doors - китаристът Роби Кригър и барабанистът Джон Денсмор, ще загърбят дългогодишните си търкания и ще се съберат за концерт в памет на Рей Манзарек.

Кийбордистът Манзарек почина през май на 74-годишна възраст, след като изгуби борбата с рака на жлъчните пътища. Четвъртият основател и фронтмен на "Дорс", Джим Морисън, умира през 1971 г.

"Ще направим поне едно прощално шоу за Рей. Дали то ще даде старт на нещо или ще бъде неговият край, засега не мога да кажа", е споделил в интервю за сп. "Ролинг стоун" Роби Кригър, намеквайки за възможно събиране.

Враждата между останалите живи членове на The Doors започва през 2002 г., след като Кригър и Рей Манзарек започват да концертират като "The Doors на 21-и век". Това кара Джон Денсмор да заведе дело срещу тях за правото върху името на групата.

То е последвано от ответен съдебен иск за 40 милиона долара срещу Денсмор заради отказа му да лицензира песните на The Doors за използване в реклами. Съдебната борба е описана в книгата на барабаниста, озаглавена "The Doors Unhinged".

Въпреки разногласията си, през 2001 г. Кригър, Денсмор и Манзарек работят в сътрудничество с изпълнителя на електронна музика Скрилекс над парчето му "Breakin' a Sweat". Тримата музиканти сътрудничат и на рапъра Tech N9ne над преработка на албума "Strange Days" на The Doors, която трябва да излезе на 30 юли.