Фантастичният филм "Забвение" с Том Круз в главната роля е на първо място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада през премиерния си уикенд в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 38,2 милиона долара.

В лентата участват още Олга Куриленко и Морган Фрийман. Филмът "Забвение" стана световен хит, преди да се е появил по екраните в САЩ и Канада. Той оглави бокс-офис класациите в 48 от 52-те страни, в които се появи по екраните и събра 61,1 милиона долара приходи. Тази сума се равнява на половината от бюджета му.

На второ място в бокс-офиса в САЩ и Канада с 18 милиона долара приходи от продажбата на билети този уикенд е биографичният филм "42" за бейзболиста Джаки Робинсън и препятствията, с които се бори, за да стане звезда. Миналата седмица той оглави класацията в Северна Америка с печалба от над 27,3 милиона щатски долара.

Третото място се заема от анимационната лента "Круд" с 9,5 милиона долара. Една позиция под него е "Страшен филм V" с 6,3 милиона долара. На пето място в класацията на най-касовите филми в Северна Америка се нарежда "G.I. Joe: Ответен удар" с 5,8 милиона долара приходи през уикенда.