Guy Gerber ще дебютира в България довечера в столичния Yalta Club. Трудно е да опишем удоволствието от възможността да ви го представим. Трудно е да опишем очакванията, които имаме за предстоящото събитие. Трудно е да опишем и музикалния му стил.

Чакахме дълго неговата поява. Отменен гиг в София преди време ни лиши от първата възможност, която имахме да го чуем на живо. Надявахме се да го чуем и миналото лято, когато Gerber бе сред хедлайнерите на един от фестивалите край морето, но уви, не успяхме. Днес ни делят часове от първото му лайв изпълнение в България!

За музикалният му стил в мрежата попадаме на описанията “harmony, contemplative moods and trippy, shoegaze-inspired sounds” и “anything but conventional”, зад които заставаме на 200% и си спестяваме всички опити да бъдем изчерпателни.

През годините Guy Gerber издава своята музика за лейбъли като Cocoon, Bedrock, Great Stuff и Cadenza. В началото на 2007 г. създава лейбъла Supplement Facts, който превръща в платформа, обединяваща музика и визуални изкуства. През 2011 г., съвместно с P Diddy, Guy Gerber създаде дуото 11:11, чиито дебютни продукции Tourist Trap и Let Go оставиха трайна следа на сцената, превръщайки се в едни от най-ротираните парчета през годината.

Сред емблематичните издания на Gerber са още продукции като Sea Of Sand, в партньорство със Shlomi Aber, Arc-En-Ciel с Luciano, Nothing Can Be True с гласът на P Diddy, самостоятелните му Timing, Time For A Change, Hate/Love, превърнало се във водеща тема на гостуването му в София и електронната класика Stoppage Time.

Продуцентските умения на Guy Gerber се допълват от качествата му на диджей и лайв-акт, които го извеждат до позицията на водещ артист в клубни събития и фестивали по всички точки на света. Guy Gerber и Richie Hawtin са единствените артисти, които намират място едновременно в класациите за най-добър диджей и най-добър live act измежду читателите на Resident Advisor за 2011 г.