Нова онлайн книжарница с 21 000 заглавия се опитва да развива гъвкав бизнес модел. От екипа на sokrat.bg са открили „тясното“ място в библиотеката на мнозина – прочетените и непотребни вече книги. Разбира се, всеки може да определи сам цената и стойността на тази „непотребност“, но ако някое заглавие не му е интересно и се чуди дали да го изхвърли, или да го сбута някъде по-надълбоко в лавиците на библиотеката, сега има нова възможност – да го размени за друга книга.

Системата на електронната книжарница предполага и вашата офлайн ангажираност – книгите се предават на адрес в София, където срещу всяка върната книжка получавате точки, които се трупат в потребителския ви профил. Идеята е, че с така генерирания „кредит“ потребителите могат да купуват други заглавия – ако кредитът не ви достига, можете просто да доплатите разликата.

Не отсъства и модерният в наши дни социален елемент – ако занесете непотребни детски книжки, те няма да бъдат продавани, а ще бъдат използвани за благотворителни каузи - например като дарение за деца в неравностойно положение.