По-малко от един месец остава до съвместната изява в България на две от водещите фигури в историята на Asian Dub Foundation (ADF). На 25 февруари в столичния клуб MIXTAPE 5 дългогодишният басист и основател на бандата - Dr Das, както и първият, и останал любим на публиката, MC на ADF - Deeder Zaman (Master D), ще представят новите си формации Rebel Uprising Sound System и Dr Das Dubnoiz Quintet. Вечерта ще ги обедини под заглавито UP-RISING по идея на френския диджей, пордуцент и идеолог на анти-расистко движение в Париж – DJ Soundar. Публиката ще се радва на качествен бенгали-дъб, хип-хоп, джънгъл, реге, а също и експериментаторски джаз.

За радост на феновете Dr Das ще се прояви и в още едно характерно за него амплоа – това на преподавател. Анируда Дас (Aniruddha Das), както e истинското име на музиканта, повече от 15 години ръководи класове по музика към британската организация CM (Community Music). Именно това е и мястото, където се сформират Asian Dub Foundation.  Преподавателските качества и стил на Das са високо оценени от стотиците млади музиканти, работили с него през годините.

За късмет на желаещите да почерпят от неговия опит и умения, Dr Das ще отдели 2 часа от краткия си престой в София за среща с най-нахъсаните настоящи и бъдещи басисти в страната.

Уъркшопът е на 25 февруари между 13:00 и 15:00 ч., като мястото ще бъде обявено допълнително. Добре дошли са както напреднали, така и прохождащи в сферата музиканти. Как можете да заявите участието си?

Билетите за UP-RISING са в продажба в мрежата на Ticketstream.bg.

Цени: 20 лева на предварителна продажба, а в деня на събитието – 25 лева.

Сред медийните партньори на събитието са радио Z-Rock и btv.bg.