След успешния старт на цикъла "Музиката на Америка" с концерт, посветен на Златния век на холивудската филмова музика, на 22 февруари в зала "България" предстои вторият концерт от програмата със специалното участие на световноизвестния цигулар Шломо Минц. Заедно с Classic ФМ М-Тел оркестър, като солист и диригент, той ще изпълни най-значителната американска симфония на 20 век – Симфония №3 на Аарон Копланд и красивия концерт за цигулка от Феликс Менделсон – Бартолди.

Критиците, колегите и публиката считат Шломо Минц за един от най-големите цигулари на нашето време, признавайки неговото безупречно музикално майсторство, стилистична гъвкавост и забележителна техника. Шломо Минц редовно концертира с най-прочутите оркестри и диригенти на международната сцена, изнася рецитали и концерти с камерна музика по цял свят. Шломо Минц е носител на няколко престижни награди за музика. В България той гостува за четвърти път, като за втори ще излезе пред българската публика и като диригент на Classic FM М-Тел оркестър.

Тази година цикълът "Музиката на Америка", който "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България" организират, включва 7 концерта, които ще се проведат в периода февруари – юни 2012 г.