Холивудската звезда Том Ханкс ще направи своя дебют на Бродуей, изпълнявайки роля на журналист от таблоид в драмата "Късметлия" от Нора Ефрон, която вече не е между живите.

Ханкс ще продължи дългото си сътрудничество с Ефрон, което включва участието му във филмите "Безсъници в Сиатъл" (1993) и "Имате поща" (1998). Ефрон умря през юни на 71-годишна възраст от усложнения вследствие на левкемия.

Пиесата е посветена на истинската история на журналиста Майк Макалъри, който отразява престъпления и скандали, свързани с корупция в полицията, в Ню Йорк през 80-те години на миналия век. Макалъри умира през 1998 г. на 41-годишна възраст.

Постановчик на пиесата е Джордж Улф. Предпремиерните представления на сцената на театър "Броудхърст" ще започнат на 1 март следващата година, а премиерата е планирана за 1 април.
56-годишният Ханкс е носител на две награди "Оскар" за най-добър актьор за ролите си във филмите "Филаделфия" и "Форест гъмп". Той е известен и с ролите си в редица други филми, но изпълненията му като театрален актьор се ограничават до малки шекспирови продукции през 70-те години на миналия век.

Ефрон започва кариерата си като репортерка от таблоид, преди да стане авторка на есета, книги и сценарии. Тя е сценаристка на романтичната комедия "Когато Хари срещна Сали" (1989) и режисьорка и сценаристка на филма "Джули и Джулия" (2009). Първата й пиеса на Бродуей "Въображаеми приятели" е поставена на сцена през 2002 г. В постановката участват Чери Джоунс и Сузи Курц.