Tensnake ще дебютира в България тази вечер в Yalta Club по покана на Elevate и клуба. Tensnake е Marco Niemerski и е различен от повечето артисти, които сме виждали досега. Не е диджей, а прави лайв сетове с изцяло собствена продукция или ремикси. Причисляваме го към артистите, които си струва не само да се чуят, но и да се видят. За широката публика е известен е със страхотния си хит "Coma Cat". Срещаме ви с Tensnake!

Здравей! Как си?
Фантастично! Много съм щастлив, защото току що се върнах от двуседмично турне в Англия, а преди това бях за седмица на Winter Music Conference в Маями. Имах страхотни участия, а сега нямам търпение да дойда в Yalta Club сигурен съм, че ще бъде стахотно!

 Как започна да е занимаваш с музика?
Израснал съм в предградията на Хамбург, където нямаше нищо за правене освен да слушам музика. Радиото беше единственото вълнуващо нещо около мен. По-големият ми брат си падаше по буги музиката, по изпълнители като D*Train, Shalamar, Aurra. Бях на 10 тогава и ми харесваха. По-късно обаче започнах да слушам всичко. Когато бях на 16 и карах моята Vespa слушах неща като The Who и The Specials.

Но след това открих електронната музика. Не съм част от хамбургската електронна музикална сцена, но следях от близо развитието й. Имаше един легендарен клуб за електронна музика Front, който беше супер популярен и често ходихме там. Тогава чух Ce Ce Rogers и трака "No Love Lost" и тотално си паднах по парчето.

Boris Dlugosch беше резидент на клуба, страшно много го харесвах и си казах, че искам да бъда като него. След това изживяване започнах да харча всиките си пари за музика от 1992 до 1998 г. и всичко ново, което излизаше. От тогава правенето на музика беше съвсем нормално ми развитие.

 Кое е най-силното ти вдъхновение днес?
Освен слушането на много музика другото нещо, което ме вдъхновява е самия живот. Времето прекарано със семейството ми, приятелите ми, чудесната храна, всичките ми пътувания, а напоследък осъзнавам и колко вдъхновяваща е работата в екип. Имам шанса да работя с един от любимите ми продуценти в Лос Анджелес, това определено е много инспириращо.

Коя музика най-много ти повлия, когато се развиваше?
Освен музиката, която слушаше брат ми страшно много ми повлия хаус музиката. Когато започнах да излизам през 90-те, пред мен се разкриваше цяла нова вселена и бях сигурен, че някой ден искам да правя точно хаус музика.

Кои са любимите ти музиканти в момента?
Голям фен съм на Little Dragon и в момента слушам много от албума Kindness. Когато бях в Маями, много се изкефих на сетовете на Brodinski, Tiger & Woods и Solomon.

Каква е концепцията зад новия ти албум?
Дебютният ми албум ще излезе съвсем скоро, би трябвало да го завърша през октомври тази година. Със сигурност всички могат да очакват някой изненади от различни жанрове, малко поп, снапс и дори odd crackle!

С кого мечтаеш да имаш общ проект?
Това е доста труден въпрос, но може би Prince.

 Кaкво слушаш на iPod-а си?
Работя по албума си, така че повечето неща са мои. Ремикси на Lauer и Little Boots, които скоро ще излязат. Задължително ги чуйте, когато можете. Но когато имам време да слушам музика, си пускам албума на SBTRKT.

Какви са настоящите ти проекти?
Вече никави ремикси! Това е плана. Опитвам се да се фокусирам върху албума си, така че не ми остава време за други странични проекти.

За какъв голям проект мечтаеш?
Работя с изключителен екип върху албума си и може би това се превръща в мечта. Трябва да съм сигурен, че ще е възможно най-добрия.

Кой е най-големия ти порок?
Пушенето!

Как те възприема европейската публика в сравнение с американската?
Тъй като "Coma Cat" е издадена под лейбъла на Defected, имах много участия в Англия. Първо бях в Лондон, Париж, Берлин, Ибиза, където всички определено харесаха Tensnake. Току що приключи първото ми участие в Маями, но мисля че хората възприемат малко по-трудно дълбокия саунд. Докато David Guetta и Avicii са изключително популярни. Но определно обичам да свиря в Лос Анджелис, Ню Йорк и Маями – беше фантастично от началото до края!