Актрисата Нуми Рапас потвърди, че следващата част на "Прометей" е била задвижена и вече се работи по сценария на научно-фантастичния проект.

Режисиран от Ридли Скот, миналогодишният "Прометей" наподобяваше предистория на класическия "Пришълец", който завладя киноманите по света през 1979 г.. В новата лента взеха участие Рапас и Майкъл Фасбендър, които изиграха членове на екипаж, опитващ да спаси човешката раса от унищожение.

Филмът получи голям брой отрицателни отзиви от феновете на жанра и критиците, голяма част от които не одобриха крайния продукт. Куентин Тарантино бе още по-прям. "Имаше много тъпи неща в него", коментира режисьорът в интервю.

Въпреки това проектът събра над 300 млн. долара, което принуди Туентиът сенчъри фокс да даде зелена светлина на плановете за продължение.

"Работят по сценария. Срещнах се с Ридли в Лондон преди няколко седмици. Бих искала да работя с него отново. Знам, че иска да направи още един. Но трябва да намерим правилната история. Надявам се да се случи", заяви звездата.