Стивън Тайлър оповести, че се отказва от по-нататъшното си участие като съдия в телевизионния конкурс "Американски идол", за да се концентрира върху работата си с "Аеросмит", след като призна, че се е отдалечил прекалено много от бандата.

Вокалистът на "Аеросмит" бе съдия през последните два сезона на шоуто за таланти заедно с Дженифър Лопес и Ранди Джаксън. Стивън обаче отхвърли възможността да бъде съдия и през 12-ия му сезон.

Отдалечих се прекалено много от първата си любов "Аеросмит", довери той. Тайлър допълни, че всяка минута в шоуто му е доставила голямо удоволствие, но сега възнамерява да се върна към рока заедно с изпълнителите на хита "I Don't Want to Miss a Thing". Новият албум "Music from Another Dimension" на групата трябва да излезе на 6 ноември.

"За нас бе голяма чест, че Стивън взе участие като съдия в "Американски идол", заяви Майк Дарнел от телевизия Fox. Той е не само известен музикант, но и страхотен съдия, истински приятел и ментор на всички участници в шоуто. Натъжени сме, че Тайлър избра да фокусира вниманието си върху музиката си, но винаги сме знаели, че легенда на рок енд рола, ангажирала се с подобно шоу, рано или късно ще го напусне. Желаем му всичко
хубаво и се надяваме, че някой ден Стивън ще се върне в шоуто."

Междувременно Дженифър Лопес разкри, че не е сигурна дали ще участва като съдия в 12-ия сезон на "Американски идол".