След 40 години като членове на една от най-популярните групи в САЩ, фронтменът на "Аеросмит" Стивън Тайлър и китаристът Джо Пери най-накрая ще получат признание като автори на песни.

Двамата музиканти, получили прозвището Токсичните близнаци в ранните им наркотични години, стоят зад някои от най-големите хитове на групата като "Walk This Way" и "Back in the Saddle", изстреляли "Аеросмит" до върховете на славата в средата на 70-тегодини на миналия век.

След множество награди "Грами" и други отличия, днес Стивън Тайлър и Джо Пери ще получат награда за авторство на песни от Американско дружество на композиторите, авторите и издателите (ASCAP). През юни двамата музиканти ще бъдат въведени в Залата на славата на текстописците.

Тайлър и Пери ще пропуснат церемонията по награждаването заради австралийската част от световното турне "Global Warming" на "Аеросмит" в подкрепа на първия им албум с нов материал след 2001 г.

Преди днешната церемония на ASCAP Стивън Тайлър и Джо Пери са споделили за Ройтерс, че през годините са черпили вдъхновение основно един от друг. Китаристът обаче е допълнил, че сега процесът е по-овладян, отколкото през 70-те и 80-те години на миналия век, когато двамата с Тайлър са създали някои от най-големите хитове на "Аеросмит" под влиянието на дрогата.