Компания "Дриймуъркс" откупи правата за заснемане на англоезичен римейк на японската драма "Какъвто бащата, такъв и синът", съобщи Холивуд рипортър.

През май тази година филмът "Какъвто бащата, такъв и синът" на режисьора Хирокадзу Корееда беше показан на 66-ото издание на кинофестивала в Кан в рамките на основната конкурсна програма.

Лентата получи наградата на журито, което тази година бе ръководено от Стивън Спилбърг, един от основателите на "Дриймуъркс". Именно в Кан японската лента привлякла вниманието на известния американски кинорежисьор и продуцент.

Спилбърг все още не съобщава кой ще режисира англоезичната версия на лентата. Няма информация и за това кои актьори ще бъдат привлечени в проекта.

Филмът "Какъвто бащата, такъв и синът" разказва за успешен архитект и съпругата му. Те неочаквано разбират, че детето, което отглеждат, не е техен роден син. Бебетата са били разменени погрешка в родилното.

"Какъвто бащата, такъв и синът" беше показан също на кинофестивала в Торонто, който се състоя през първата половина на септември. В Япония лентата бе пусната по кината на 28 септември.