Романът "Скитница" на Стефани Майър няма нищо общо с донеслата й популярност и милиони долари вампирска сага "Здрач" освен потенциала да се превърне в литературна и филмова поредица.

"Скитница" е известен като "другия" роман на Майър. Писателката започва работа над него през 2008 г., за да избяга от вампирския свят на Бела и Едуард. През същата година авторката редактира третата си книга от поредицата "Здрач".

Сега, когато предстои излизането на екран на филма по "Скитница", Стефани Майър смята, че "другата" книга е твърде самотна на рафта и вече работи над продължението й от планирана трилогия.

"Когато веднъж създадете герои с потенциал за живот, освен ако не ги убиете, знаете, че историите им имат продължение", е споделила писателката на предварителна прожекция на филма по "Скитница", чиято световна премиера е на 29 март.

В "другия" роман вампирите отстъпват на извънземни нашественици. Извънземна раса контролира умовете на човешките приемници, запазвайки телата им непокътнати.

Млада жена на име Мелани Страйдър обаче отказва да предостави толкова лесно "мозъчното си пространство". Ролите на Страйдър и на извънземната й душа, Скитница, във филма се изпълняват от Сирша Ронан.