Холивудският актьор Кристиан Камарго съобщи, че ще заснеме съвременна версия на прочутата пиеса на руския писател Антон Чехов "Чайка".

Камарго, известен с ролите си във филми като "Войната е опиат" и "Здрач", е написал сценария на лентата. Действието в нея ще се развива в селска област в Нова Англия, в североизточната част на САЩ, разкри актьорът. Камарго ще бъде и режисьор на лентата и вече е успял да привлече куп звезди за новия си филм.

Сред тях са Кейти Холмс, Уилям Хърт, Алисън Джани, Ръсел Мийнс, Жан Рено. Преговорите с тях за участие във филма са на различни етапи, уточнява сп. "Варайъти". Алисън Джани, известна с ролята си във филма "Американски прелести", ще изиграе филмовата звезда Елизабет, чийто образ се основава на образа на Ирина Аркадина от "Чайка".

Уилям Хърт ще бъде нейният болен брат (Пьотр Сорин), а Кейти Холмс ще изиграе дъщеря му (Нина Заречная). Не за първи път холивудски звезди участват в пиесата "Чайка" на Чехов. През 2001 г. тя беше поставена в театър Делакорт в Сентръл Парк в Ню Йорк и главните роли бяха изпълнени от Мерил Стрийп, Кевин Клайн, Кристофър Уокън, Натали Портман, Филип Сиймор Хофман и Джон Гудман.