Мартин Скорсезе планира да заснеме биографичен филм, посветен на живота на Франк Синатра.

Режисьорът на филма "Добри момчета" се надява да пренесе историята за живота на Синатра на големия екран, но се затруднява да намери подходящ сценарий. Скорсезе обаче не изключва възможността да заснеме мини сериал за Синатра.

"В момента обсъждам нещата с един-двама сценаристи, заяви прочутият режисьор. Проблемът е свързан с биографията. Откъде да започнем? Срещнах се със сценарист, който може да има голям принос за създаването на подобна творба. Не можем обаче да разкажем целия живот на Синатра. Ако се опитаме да го сторим, щеса ни нужни 15 часа. Харесва ми идеята за мини сериал, особено ако е продуциран от телевизия НВО, защото имаш творческа свобода, която е много трудно да намериш в света на киното”.

Леонардо ди Каприо, снимал се в два филма на Скорсезе – "От другата страна" и "Злокобен остров", вече е изразил желание да се превъплъти в ролята на Синатра. Отличеният с "Оскар" режисьор все пак разглежда и други опции. "Ди Каприо винаги казва, че е готов за тази роля, но какво ще стане, ако историята за живота на Синатра придобие друга насока? Тогава може би ще поверим ролята на неизвестен актьор", поясни Скорсезе.

Избраният от него актьор, който ще изпълни ролята на Синатра, няма да пее в новата творба. Няма да разчитаме на актьор с певчески способности – ще ползваме автентичния глас на Синатра, отбеляза режисьорът. Припомняме, че Франк Синатра умря от инфаркт през 1998 г. на 82-годишна възраст.