Скарлет Йохансон ще получи почетен Сезар в края на февруари на 39-ата церемония на престижните награди. Новината съобщи председателят на Академията на изкуствата и кинотехнологиите във Франция - Ален Терзиан.

"Тя" - постмодерен въпрос за любовта>>>

Актрисата, чиято звезда изгрява на 14-годишна възраст във филма "Повелителят на конете", в който си партнира с Робърт Редфорд, е работила с едни от най-големите режисьори в киното, сред които братя Коен, Брайън де Палма, Кристофър Нолън.

Световният успех на "Изгубени в превода" на София Копола от 2003г., показа таланта на Скарлет на целия свят. След това тя стана муза на Уди Алън и участва във филмите му "Мач Пойнт", "Сензацията" и "Вики, Кристина, Барселона".

Скарлет Йохансон е най-сексапилната жена в света>>>

Напоследък американската актриса си спечели критики заради участието си в реклама на продукти на израелската компания Содастрийм, чийто основен завод се намира в окупираните палестински територии. От осем години Скарлет е световен посланик на британската хуманитарна организация Оксфам, но реши да се откаже от тази функция, след като неправителствената организация определи като "несъвместима" рекламата на Содастрийм с хуманитарната й роля.

29-годишната Скарлет Йохансон, която е сгодена за французина Ромен Дориак, ще получи наградата на 28 февруари, по време на церемонията в театър Шатьоле в Париж.

Бъдещата булка Скарлет Йохансон: Много съм щастлива!>>>