Малко са музикантите, успели да поддържат кариерата си "жива" в продължение на 50 години. Поп дивата Шер - стожерът на американската денс музика, обаче смята, че след десетилетия в музикалния бранш новият й албум е "най-доброто й постижение досега", предаде Ройтерс.

"Closer to the Truth" - 26-ият студиен албум на 67-годишната Шер и първият й музикален проект от 12 години, излезе на пазара.

"Това е най-доброто ми постижение досега и съм невероятно щастлива. Пея по-добре от всякога и песните наистина си струва да бъдат чути. Изключително се гордея с това", споделя певицата в интервю за агенцията.

Сред парчетата в новия албум "Closer to the Truth" на Шер са продуцираният от Пол Оукънфолд сингъл "Woman's World" - диско-поп ода за силните жени, както и песни като "Lie To Me" и "I Walk Alone", написани от певицата Пинк.

"Една песен е добра или лоша в зависимост от това как я почувстваш. Разбирам дали парчето е добро незабавно. Ако не ме докосне, не мога да го изпея", допълва Шер.

Родената в Калифорния певица първоначално става популярна като част от дуото Сони и Шер, известно с хита си "I Got You Babe" от 1965 г. Като солова изпълнителка Шер може да се похвали с 50-годишна кариера, превърнала я в познато име за феновете на музиката по цял свят.

Въпреки легионите си почитатели, в това число 1,7 милиона последователи в Туитър и 500 000 във Фейсбук, Шер споделя, че все още се изненадва от трайния интерес към творчеството й.

"Не съм очаквала, че някой ще чака със затаен дъх следващия ми проект. Та аз правя това от 50 години", казва Шер.