Секс, блус и рокендрол! Звучи добре, нали? Колко добре, всъщност, можете да разберете и сами! Тези три думички и всички активности, които се крият в значението им, са ключови за музиката на младата българска рок банда Tube Hedzzz.

Музикантите Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани) представят първия си албум "Back To The Bluezzz" с концерти в Пловдив и София. Феновете под тепетата могат да слушат триото на 29 март в клуб Petnoto, a тези от/в столицата – на 31 март в Backstage.

На концерта в София заедно с тримата музиканти на сцената ще излязат и специалните гости в студийния им дебют - Любо Киров, Васко Кръпката, Росен и Милен Кукошарови и Атанас Дюлгеров.

"Back To The Bluezzz" е съвременен рок албум с 14 парчета по музика и текстове на Ангел Дюлгеров и аранжименти на Tube Hedzzz.

Пилотният сингъл от албума е "I Am Not Afraid", последвана преди седмица от парчето "Аз и ти“ - първа песен на български език, съчетаваща типичните за триото сурови китари и запомняща се мелодия.

От днес вече е факт и видеото към “Аз и ти” - дело на режисьора Адрияна Янкулова и оператора Лора Мушева.

"Идеята на клипа беше групата да се появи в три от основните музикални десетилетия на 20 век - 50-те, 70-те и 90-те. Това са най-емблематичните години за рокендрола, които са повлияли и на нашата музика”, разказват Tube Hedzzz и разкриват, че сами са се включили в подготовката на декора и реквизита със специфични музикални инструменти.

Стилистката Джули Лепоева пък е осигурила всевъзможни чарлстони, шарени хипарски ризи, перуки и други цветни атрибути, за да се получи видеото максимално вярно на времето и забавно за зрителите.

Ангел Дюлгеров, Еко и Росен Ватев свирят заедно и поотделно с доста различни по стил артисти и групи. Това, което ги обединява в този проект, е любовта към суровата енергия на класическия блус и рокендрол и желанието да я пресъздадат през собствената си призма.