Барбара Броколи, продуцент на филмите за Джеймс Бонд, заяви,че ще привлече режисьора Сам Мендес в работата над една от следващите ленти от поредицата.

"Ние не губим надеждата да го върнем. Може да не е в следващия филм, но задължително ще се върне" – казва Броколи. В началото на март Сам Мендес, който режисира "007 координати: Скайфол", съобщи, че няма да се заеме със следващия филм за Джеймс Бонд, защото има много театрални ангажименти.

"Решението да не приемам щедрото предложение на Майкъл и Барбара Броколи беше много трудно – призна Сам Мендес. – Да режисирам "Скайфол" беше едно от най-хубавите преживявания в професионалния ми живот. Имам обаче театрални ангажименти – да поставя "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Крал Лир", и те изискват да им посветя вниманието си през следващата година и половина".

"007 координати: Скайфол" премина границата от 1,1 милиарда лири приходи в киносалоните във Великобритания. Сам Мендес получи много ласкави отзиви за работата си по него, включително и наградата БАФТА за най-добър британски филм. Очакваше се той да продължи с 24-ия филм за Джеймс Бонд.

Даниъл Крейг, Наоми Уотс, Бен Уишоу и Ралф Файнс ще се върнат към ролите си в екшъна. Снимките ще започнат в началото на следващата година.