Рони Ууд заяви, че би искал групата Rolling Stones да участва на фестивала "Гластънбъри", за да се отбележи 50-годишнината от основаването й.

Бандата отпразнува половинвековния си юбилей с поредица концерти миналата година в Лондон, Бруклин и Ню Джърси, но китаристът Рони Ууд изглежда иска отново да се върне на сцената по този повод.

"Ще се срещнем следващия месец и ще поставя този въпрос на разглеждане, поясни той пред в. "Индипендънт". Винаги съм проявявал интерес към участие на фестивала "Гластънбъри"."

Ууд увери, че е изпълнен с големи надежди за лятото на 2013 г., макар източник, близък до сп. "Ролинг стоун", наскоро да отрече, че групата ще участва на тазгодишния фестивал "Коачела".

Според фронтмена Мик Джагър това обаче не означава, че се отхвърлят всички предложения. "Ще видим какво има на масата и ще обсъдим офертите, каза той. Едва тогава ще обявим решението си."

"Гластънбъри" може да се окаже приятно предизвикателство за бандата, защото става дума най-престижния музикален фестивал във Великобритания. Тази година билетите за феста бяха продадени, преди да станат известни участващите в него изпълнители.