Цветан Найденов, студент в трети курс в НАТФИЗ в класа по театър на движението и пантомима на доц. Александър Илиев, спечели наградата за най-добър чуждоезичен филм в категорията експериментално кино на 10-ия Международен фестивал за студентски филми - Холивуд (International Student Film Festival Hollywood 2012).

Освен отличеният "Избор" в официалната селекция от 69 заглавия, избрани между близо 300 кандидатствали, е още един филм на Цветан Найденов – "Свят". Любовта и войната са темите на петминутния "Избор", в който се говори на български, английски, японски и испански.

"Изборът, който ние правим, е любовта, и желанието ни е тя да е за всички хора по света, макар че се водят много битки и войни", каза Цветан Найденов.

Във филма "са вградени" крилати фрази и мисли на прочути личности като Херодот и Далай Лама. Цветан Найденов е режисьор, сценарист, монтажист на филма и един от операторите. Другият оператор е Симеон Симеонов от студиото "Братя по изкуство". Двамата са и
автори на идеята.

В екипа са още актьорите от класа на Цветан –Калин Калинов и Александър Калинов, правнучката на Кръстьо Сарафов – Бориса Сарафова, второкурсничка по актьорско майсторство в НАТФИЗ, както и приятели от странство, между които японката Изуми Ашизава, преподавател по традиционен японски театър, и младият актьор от Лос Анджелис Брауни Сибриан с латиноамерикански произход. Силвия Божидарова чете дикторския текст на български, Джеси Шелтън – на английски.

Международният фестивал за студентски филми – Холивуд, е един от най-престижните, защото на него идват продуценти от най-големите филмови компании като "Парамаунт", "Уорнър" и т.н., каза режисьорът.

Той кандидатства с "Избор" на още няколко международни фестивала, между които в Австралия през януари, и в Калифорния – American International Film & Video Festival – за непрофесионални филми, на който е участвал два пъти, а миналата година с екшъна "Неозаглавен проект" печели награда за най-добър филм и за най-добър монтаж.