Известният холивудски актьор Робърт де Ниро ще се снима в спортната драма на Джонатан Якубович "Каменните ръце" ("Hands of Stone").

Главният герой на филма ще е прочутият панамски боксьор Роберто Дюран ("Каменните ръце" е негов прякор). В образа на боксьора ще се превъплъти Едгар Рамирес ("Ултиматумът на Борн", "Враг номер едно"). Де Ниро ще изпълни ролята на Рей Арсел, треньор на Дюран.

Първоначално за тези роли бяха спрягани имената на Гаел Гарсия Бернал и Ал Пачино. Информацията, че Де Ниро може да замени Ал Пачино, се появи в печата и преди. Сега обаче създателите на "Каменните ръце" вече официално са подписали договор с Робърт де Ниро.

Снимките на филма трябва да започнат в Панама през септември 2013 година. Когато ще е премиерата на лентата, не се съобщава.

Де Ниро не за пръв път участва във филм на боксова тематика. Достатъчно е да споменем "Разяреният бик" на Мартин Скорсезе, където пресъздава образа на боксьора Джейк Ла Мота. Заради ролята се научава да се боксира, наддава с 25 килограма, участва в истински боксови срещи и...печели "Оскар" за най-добър актьор, втори в кариерата му.