Холандският архитект Рем Колхас е определен за директор на XIV Биенале за архитектура във Венеция, което ще се състои през 2014 г.

Решението е взето от членовете на ръководството на биеналето, начело с председателя Паоло Барата. Те определят Колхас като един от най-великите представители на съвременната архитектура.

На сайта Building Design се съобщава, че Колхас обещава да се опита с екипа си да предостави на биеналето нов поглед върху базовите архитектурни елементи. Колхас сменя на поста британеца Дейвид Чипърфийлд, ръководил биеналето през 2012 г.

Рем Колхас е носител на наградата "Прицкер", на"Златен лъв" от венецианското биенале. Автор е на проекта на Ротердамския музей на изкуствата, на посолството на Холандия в Берлин, на галерията "Серпентайн" в Лондон и на много други здания. През 2008 година е поканен да се присъедини към т.нар. европейска "група на мъдрите", за да помага в "проектирането" на бъдещето на Европейския съюз. През същата година името му е включено в ежегодния списък на американското сп. "Тайм" на стоте най-влиятелни личности на планетата.

Архитектурното биенале се провежда от 1968 г. като част от художественото. От 1980 г. е обособено в отделна секция.