Канадският рапър Дрейк зае първо място в класацията Билборд 200 за албуми, след като новият му диск реализира вторите най-големи седмични продажби досега през годината.

От третия студиен албум на Дрейк "Nothing Was the Same" са продадени 658 000 копия през първата седмица след пускането му в продажба, сочат данни на Нилсен СаундСкан. Единствено албумът на Джъстин Тимбърлейк "The 20/20 Experience", от който са продадени 968 000 копия през първата седмица след появата му на пазара през март, е с повече продадени копия за едноседмичен период.

Трите студийни албума на Дрейк са дебютирали под номер 1 в Билборд 200. "Nothing Was the Same" е с най-големи седмични продажби за рап албум от септември 2011 г., когато "Tha Carter IV" на Лил Уейн направи своя дебют в чарта.

Още няколко албума дебютират в челната десетка на чарта тази седмица. Рокаджиите от Нашвил "Кингс ъв Леон" са на втора позиция с новия си диск "Mechanical Bull", от който са продадени 110 000 копия, певицата Шер е на трета с албума си "Closer to the Truth", а Елтън Джон - на четвърта с "Diving Board".

На седма позиция е хеви метъл групата "Дрийм тиътър" с едноименния си албум, а на девета - "Металика" с албума си "Through the Never", включващ саундтрака на едноименния филм за легендарната група.

В класацията за дигитални песни, която взема под внимание свалянията на песни от интернет, няма промени в челната тройка. Новозеландската певица Лорд продължава да е на първо място с "Royals", Кейти Пери остана на второ място с "Roar", а Майли Сайръс - на трето с "Wrecking Ball".