На 29 март, от 21 ч., в столичния клуб Mixtape 5 най-голямата мрежа за късометражно кино, анимация и DVD лейбъл – Future Shorts ще представи пролетната си колекция от филми.

Специалната музикална кино вечер включва прожекция на програмата "Пролетни шорти”, концерт на знаменитите Миленита и бенд, както и участие на майстора на грууви звученето – Досю Амуджев от Groovy Sessions. Виджеите от Photomatik ще се погрижат да "облекат” събитието в цвят и светлина, като прожектират върху музикантите специална визия, изработена за събитието.

“Пролетни шорти” е жизнена, смела и провокативна програма. Акцент сред заглавията е филмът „Да умра до теб” от носителя на Оскар Спайк Джоунс ("Да бъдеш Джон Малкович”), автор и на редица късометражни филми и музикални видеоклипове, като тези на Бийсти Бойс и Бьорк. Лентата е сладко-тъжна история за любовта между кориците на книгите в стара парижка книжарница, направена от 3000 парчета филц.

Поразяваща е анимацията “Човекът без глава” (Жуан Солана), спечелила наградата на журито в Кан през 2003 г., а филмът “Венера” (реж. Тор Фруергаард) ни вкарва неподготвени в света на еротиката, пресъздаден от пластелин.

За първи път зрителите ще могат да гласуват за любимия си филм. Лентата, спечелила най-много гласове от всички прожекции на Future Shorts по света, ще получи специално отличие и 500 евро награда.

Билети може да закупите в мрежата на Eventim – 12 лв. предварителна продажба и 15 лв. на място.