Музиката – това не е само изкуство, а цяла индустрия с годишни печални за стотици милиони долари. Как се раждат хитове и къде е границата между вдъхновението и плагиатството. Историята по темата идва от ефира на "Тази сутрин".

"Когато правиш пари и безнес, можеш да забравих за изкуството. Това е самата истина", коментира певицата Анелия.

"Дори притоплените идеи се ценят в едно консуматорско общество, каквото е днешното", на мнение е пък Миро.

Днешният окабелен и свръхтехнологичен свят прави музиката едно от най-лесно достъпните изкуства и за да задоволят феновете си по цял свят, изпълнителите не могат да си позволят да изгубят темпото…

Към свръхпроизводството обаче има и по-преки пътища. Въпреки скандалите около звездите, и за феновете и за най-злите езици е повее от ясно, че този процес е необратим и всеки знае как да наточи вода от кладенеца на съседа.

"Истината е в това ти какъв артист си и искаш да бъдеш - новатор или да преповтаряш стари идеи. Истината е и друга - че топлата вода отдавна е открита", заявява Миро.

"Начинът ни на живот в много стресиран и динамичен и се хаби много енергия. И точно в такива моменти взаимстваш. Има и моменти в които ние като текстописци и композитори се изчерпваме и тогава трябва да взаимстваме", разкрива прекия път Анелия.

Лейди Гага, която в момента пък е най-провокативният изпълнител, има визия, която е реплика на Мадона от преди 20 години.