Албумът на Майкъл Джексън "Bad" се завръща този септември, допълнен с нови парчета и невиждано до момента DVD от концерт във Великобритания. Това ще бъде първото преиздаване на пълен албум от каталога на Краля на попа след смъртта му през 2009 г., съобщиха от звукозаписната компания на Джексън и управителите на имуществото му.

Албумът "Bad 25", който излиза на 18 септември, съвпада с 25-ата годишнина от появата на спечелилия награда "Грами" оригинал, съдържащ хитове като "Dirty Diana", "The Way You Make Me Feel", "Bad", "Liberian Girl" и др. Той ще включва също така демо записи и песни, които не са били включени в оригиналната версия.

Новите песни били записани в студиото на Джексън, докато записвал албума. Новото издание включва също DVD с изпълнение на Краля на попа за британския принц Чарлз, Лейди Дяна и 72 000 почитатели на стадион Уембли в Лондон през 1988 г. Видеото било открито в личната колекция на певеца и се смята за единственото копие от изпълнението му. То било записано за собствена употреба на Джексън, съобщиха управителите на имуществото му.

Оригиналният албум "Bad" е носител на две награди "Грами" и е продаден в над 45 милиона копия в цял свят.