Световноизвестният холивудски актьор и режисьор Робърт Редфорд е получил предложение да изпълни една от ключовите роли във филма "Captain America: The Winter Soldier".

Ако споразумението между Редфорд и създателите на лентата бъде постигнато, актьорът ще пресъздаде образа на един от ръководителите на организацията за борба с престъпниците S.H.I.L.D., която се оглавява от Ник Фюри. Ролята на Фюри във филмите за Капитан Америка, които са по комиксите на "Марвел", по традиция се изпълнява от Самюъл Джексън.

Неотдавна Редфорд се снима във филма на Джей Си Шандър "All Is Lost". Лентата разказва историята на човек, който се оказва сам в открито море след корабокрушение. Филмът се отличава с пълната липса на диалог. В него единственият персонаж е героят на Редфорд.

Макар лентата да е била заснета през 2012 г., датата, на която ще започне разпространението й, още не е обявена. Знае се обаче, че Шандър пише сценария специално за Редфорд. А също, че снимките са направени в мексиканските Baja Studios, където са филмирани "Титаник" и "Пърл Харбър".

"All Is Lost" е вторият филм на Шандър, който дебютира през 2011 г. с "Margin Call" с Кевин Спейси и Деми Мур в главните роли. Филмът е приет радушно от критиката и е отличен с няколко награди.