Филм, посветен на живота на папа Франциск - първия, родом от Латинска Америка, се подготвя в Аржентина, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като цитират сп. "Варайъти".

Филмът е озаглавен "Животът на един свещеник" и ще бъде заснет от Алехандро Агрести. В ролята на папа Франциск - бившия архиепископ на Буенос Айрес Хорхе Берголио, ще се снима Родриго де ла Серна, който стана известен с превъплъщението си в образа на Ернесто Че Гевара във филма "Мотоциклетни дневници".

Папа Франциск, който все още е фен на футболния отбор "Сан Лоренсо", заявява, че свещениците трябва да ползват по-непретенциозни коли и че гейовете трябва да бъдат интегрирани в обществото. Той се опитва да промени нещата, отбеляза един от продуцентите на филма Пабло Боси.

Вместо да направя бърз биографичен преглед с главните събития, проявявам интерес към разкриване на вътрешния мир на този толкова необикновен човек, стремежа му да следва призванието си и как се е обучавал 14 години за йезуит, преди да бъде ръкоположен за свещеник, заяви режисьорът Агрести.