Режисьорът Асиф Кападия работи над документален филм за покойната соул звезда Ейми Уайнхаус. Във филма ще бъде включен непоказван досега пред публика материал.

Асиф Кападия е създател на лентата "Сена" (2010) за легендарния бразилски пилот от Формула 1, отличена с награда БАФТА за документален филм.

Ейми Уайнхаус почина на 27-годишна възраст през 2011 г. от алкохолно отравяне. Международна слава й донесе албумът "Back to Black" от 2006 г. На родената в Лондон певица, която се бореше със зависимостта си от алкохола и наркотиците, се приписва отчасти заслугата за възраждането на популярността на соул музиката.

"Ейми беше талант, който се ражда веднъж на поколение и привлича всеобщото внимание. Тя пишеше и изпълняваше песните си с цялото си сърце и всички падаха в плен на тази магия. Самата Ейми обаче стана трагична жертва на безмилостното медийно внимание, на проблемните си връзки, на славата и на изпълнения си с рискове живот", се казва в съвместното изявление на режисьора Асиф Кападия и продуцента Джеймс Гей-Рийс.

Документалният филм за Ейми Уайнхаус, който все още няма заглавие, ще бъде предложен на чуждестранни купувачи на кинофестивала в Кан през май.