Британската писателка Силвия Хартман ще напише роман в стил фентъзи, като използва онлайновия текстов редактор в Google Docs.

Произведението е озаглавено "Повелителят на драконите" (The Dragon Lords). Хартман е пристъпила към работата на 12 септември. Вече са готови черновите на първите осем глави. 

Интернет ползвателите ще могат да проследяват създаването на романа "в реално време" в Google Docs. Хартман съобщава, че читателите ще могат да споделят мнението си за написаното в коментарите. 

Наблюдател на "Гардиън", прочел началото на произведението, го определя като слабо, но се надява след време Хартман да го редактира. Романът започва с фразата: "На мисис Делхани не й се случваше всеки ден да открива на пътя гол мъж." Хартман е автор на книги по езотерика и на няколко фентазита. 

 Google Docs влиза в пакета от уеб приложения на Google Apps. Той позволява над един и същ документ да работят няколко ползватели едновременно, но авторът има право да забранява на другите да редактират текстовете му. Текстът може да се обсъжда в "коментари".