Пет театрални постановки ще спорят за наградата "Чудомир" на тазгодишния театрален фестивал "Комедийният хит на сезона". Фестивалът ще се проведе за единадесети път в рамките на Чудомирови празници, стартиращи официално на 25 март в Казанлък.

Постановките, които се състезават за отличието, са:

- "Сън в лятна нощ" - спектакъл на театър "София“от Уилям Шекспир под режисурата на Бойко Богданов
- "Женитба" от Н.В.Гогол на режисьора Павел Павлов на ТПЦ ”Йордан Йовков”, Добрич
-Театър "Българската армия” с моноспектакъла на Николай Урумов "Лалугер"
- "Кръщене" на Камен Донев
-Последната постановка на Велко Кънев като режисьор "Бившата жена на моя живот" от Жозеан Паласко на Театрална къща "Viva Arte” и ДТ "Адриана Будевска”, Бургас.

Асен Блатечки, Николай Урумов, Камен Донев, Мария Статулова, Милена Маркова - Маца, Невена Бозукова-Неве са част от популярните имена от сцената и екрана, поканени да участват във фестивала.

"Комедийният хит на сезона", провеждан съвместно с Театър "Любомир Кабакчиев", ще бъде определен отново от публиката чрез гласуване с талони.

Статуетката "Чудомир" ще бъде връчена официално на церемония на 1 април в Дома на културата "Арсенал", Казанлък.

Извън програмата на фестивала Фондация "Чудомир" покани постановката "Една тъжна история на един весел народ" на Държавния куклен театър в Търговище.

Кукленият спектакъл е за възрастни и е по разкази на Чудомир. Музиката на постановката е специално аранжирана от Горан Брегович.