"Бийч бойс", "Меднес" и Палома Фейт бяха оповестени като хедлайнери на тазгодишния фестивал Хенли в Англия.

Музикантите от бандата "Бийч бойс", изпълнители на хита"California Girls", ще открият фестивала в Южен Оксфордшър с концерт на 10 юли. Те са много развълнувани, че се връщат във Великобритания за събитието.

"Поласкани сме, че ще участваме на фестивала и ще свирим и пеем буквално на брега на река Темза, заяви един от основателите на групата Майк Лав. Става дума за нещо специално, когато поемаш предизвикателството да свириш и пееш пред английските си фенове".

Британската банда "Меднес", която в момента прави промоция на 10-ия си студиен албум "Qui Qui, Si Si, Ja Ja, Da Da", ще изнесе концерт на брега на Темза на 12 юли. Музикантите от групата се пошегуваха, че тази година ще са сред публиката, след като пийналият им вокалист Съгс се качи на сцената по време на изпълнението на Стинг на миналогодишния фестивал.

"Певецът ни Съгс сбърка датата и се качи на сцената една година по-рано, но за щастие Стинг не му обърна особено внимание, заявиха те. Тази година ще сме тук, за да зарадваме феновете."

5-дневният фестивал ще бъде закрит с изпълнения на Палома Фейт на 14 юли. "Наистина много се радвам, че ще пея на тазгодишния фестивал, увери тя. Изпълненията на живо са онова, което обичам най-много."

Шоуто "Разклатено и разбъркано - музиката на Джеймс Бонд" епланирано за 13 юли, когато фестивалът ще отбележи 50-годишнината на агент 007 с изпълнения на певци от лондонския Уест енд и участието на каскадьори. Сър Роджър Мур, който е изпълнил ролята на шпионина на Нейно Величество в 7 филма от поредицата, смята, че тази идея е перфектният начин да се отдаде почит към писателя Ян Флеминг.