Филмът "Няма покой за грешните" на испанския режисьор Енрике Урбису получи наградата "Гоя" за най-добър филм на Академията за изкуства и кинематография на Испания, предаде БГНЕС. Церемония по връчването на 26-ите кинонагради "Гоя" се състоя в Двореца на конгресите в Мадрид.

Наградената лента разказва за полицай, разследващ изчезването на жени. Енрике Урбису победи и в категорията за най-добър режисьор, а за най-добър актьор бе определен Хосе Коронадо за ролята си на полицая в същия филм. "Приемам наградата като признание за заслугите на целия колектив, на първо място на режисьора на филма Енрике Урбису за неговия талант и огромен принос в развитието на испанската кинематография", каза Коронадо. Той победи в ожесточена надпревара звезди като Антонио Бандерас, Даниел Брюл и Луис Тосар. "Няма покой за грешните" спечели статуетката в още три категории.

Актрисата Елена Аная бе удостоена с "Гоя" за най-добра женска роля във филма "Кожата, в която живея" на режисьора Педро Алмодовар. Останалите номинирани бяха Салма Хайек, Вероника Ечеги и Инма Куеста.

Наградата за най-добър европейски филм беше връчена на френската черно-бяла няма лента "Артистът".

Наградите "Гоя" се връчват в 28 категории. Първата церемония се е състояла на 16 март 1987 г. Наградата представлява бронзов бюст на художника Франсиско Гоя.