Нора Джоунс избра датата 1 май за дебюта на новия си албум - "Little Broken Hearts” (Blue Note/EMI). Албумът ще бъде издаден у нас в деня на световната му премиера от Анимато Мюзик/EMI.

Певицата разкри обложката и съдържанието на албума като 12-те песни са написани от певицата и продуцента Брайън Бъртън a.k.a Danger Mouse.

Обложката на предстоящия албум е вдъхновена от старите постери на филми, които обитават звукозаписното студио на Бъртън в Лос Анжелис. "Брайън притежава страхотна колекция от киноплакати на Рос Майър в студиото, където записвахме” - обяснява Нора Джоунс "...Постерът към филма Mudhoney беше по-специален за мен. Той стоеше зад канапето, на което сядах всеки ден и непрекъснато се обръщах да го гледам, като си казвах, че искам да изглеждам по същия начин. Спомням си , че постоянно бях втренчена натам , докато записвах”.

"Little Broken Hearts" e нов, вълнуващ етап в творческото развитие на един от най-забележителните изпълнители и автори на песни през последните 10 години – Нора Джоунс. Тя изгря на музикалната сцена през 2002г. с издаването на дебютния си албум "Come Away With Me”, който певицата описва като "малък запис с много настроение”. Албумът представи един нов глас с ново звучене и превърна Нора Джоунс в световен феномен. През 2003 година "Come Away With Me" триумфира на наградите Грами и влезе в Топ 10 на най-продаваните албуми с над 25 милиона копия по целия свят.

Следват три студиийни албума "Feels Like Home" (2004), "Not Too Late" (2007) и "The Fall" (2009), както и две кънтри колекции "The Little Willies". През 2010 излиза компилацията "...Featuring Norah Jones” включваща колаборации с имена като Уили Нелсън, Outcast, Хърби Хенкок и Foo Fighters. Нора Джоунс работи с Danger Mouse и върху самостоятелния му проект Rome (2011), в който участва е екс-фронтменът на White Stripes – Джак Уайт.

Нора Джоунс тръгва на световно турне тази година, което включва концерти и в редица фестивали. Турнето стартира в САЩ, а през лятото продължава в Европа, като билетите за концерта в "Royal Festival Hall”, Лондон вече са разпродадени.

Съдържание "Little Broken Hearts":

1. Good Morning
2. Say Goodbye
3. Little Broken Hearts
4. She's 22
5. Take It Back
6. After The Fall
7. 4 Broken Hearts
8. Travelin' On
9. Out On The Road
10. Happy Pills
11. Miriam
12. All A Dream