Новата книга на Пипа Мидълтън "Celebrate" се оказа издателски провал.

Миналия месец нейната творба с кулинарни рецепти и съвети за организиране на партита бе лансирана при повишен интерес от страна на медиите. Но 29-годишната сестра на херцогинята на Кембридж Катрин явно няма да се нареди сред авторите на бестселъри. В списъка на най-продаваните книги в Amazon "Celebrate" заема едва 180-о място.

Пипа получи аванс от 400 хиляди долара за написването на своя купонджийски наръчник. Сега нейното произведение се предлага на половин цена в интернет, само и само да намери купувачи. От 25 британски лири, цената му е паднала на 12.

Критиката не намери за много умни наблюденията на авторката, че "големият размер на пуйката я прави прекрасно ястие за по-големи събирания". Или как да направим призрачна атмосфера "като надуем бели балони и ги прикачим към бамбукова пръчка, след което да ги покрием с бял чаршаф".

Пипа прелетя чак до Ню Йорк за да представи своя опус. Но и в САЩ нещата не вървят добре за авторката. Книгата й е класирана от американския клон на Amazon на 308-о място и се продава за 29,75 щатски долара, вместо първоначалните 50.

Изданието с твърди корици и обем от 417 страници е наречено "Celebrate: A Year of Festivities for Families and Friend". Темата на книгата на Пипа Мидълтън не е избрана случайно. Нейните родители са собственици на компания, която е специализирана в организирането на партита и други светски мероприятия. Благодарение на семейния бизнес родителите на Пипа и Кейт са спечелили милиони.

В книгата се съдържат съвети за това как да се организира младежко парти, детско сутрешно тържество, да се чества рожден ден. Има и рецепти на различни блюда, като например бъркани яйца с малко нескъп хайвер и зехтин с добавени трюфели. Впрочем, не всички рецепти в книгата са предназначени за богати хора. При приготвяне на храни за празници авторката съветва да се използват традиционните английски съставки, като например рибен пастет за сандвичи.

Рецензентите не са единодушни в мнението си за първата книга, издадена от Пипа Мидълтън. Според редица от тях в нея няма нищо ново и оригинално. Други обаче я определят като много полезна, а съдържащите се съвети - като професионални.

Сестрата на Пипа Кейт и нейният съпруг принц Уилям не са споменати в книгата. В нея обаче се съдържат спомени за това как авторката се е забавлявала със сестра си по време на семейни празници и как е приготвяла закуска за родителите си.