Лентата "Недосегаемите", която предизвика истински фурор в бокс-офиса в Европа, е френското предложение за "Оскар". Това съобщи единият от режисьорите на филма - Ерик Толедано.

"Нашият филм бе избран да представлява Франция на "Оскар”-ите", каза той, изразявайки надежда, че драмата ще бъде номинирана сред петте предложения от цял свят, които ще си оспорват наградата на Американската киноакадемия.

Всяка година 60 чуждестранни филма биват селектират от критиците, но само пет достигат до финалната церемония, който е планирана за 24 февруари 2013 г.

"Недосегаемите" беше гледан от 19,4 милиона зрители в родната си Франция и от 23,1 милиона в чужбина, като счупи рекорда на "Невероятната съдба на Амели Пулен" за най-гледан френски филм, отбелязва Франс прес.

Лентата разказва историята на богатия аристократ инвалид (Франсоа Клузе), който наема за болногледач безработния Дрис (Омар Си) - чернокож младеж, мюсюлманин, израснал в предградията и току-що излязъл от затвора, той изглежда възможно най-неподходящият човек за работата. Опознавайки се, двамата редуват Вивалди с музиката на "Earth, Wind & Fire", "моркова" с "тоягата", костюмите с анцунзите.