Наоми Уотс трябвало да "парализира" дясната страна на лицето си с помощта на коктейлни пръчици, защото искала да е перфектна в ролята на принцеса Даяна в предстоящия биографичен филм.

44-годишната актриса била толкова решена да усъвършенства всяка мимика на лицето на Даяна, че била принудена да слага пръчици в устата си, за да промени начина, по който тя се движи, докато говори.

"Не просто искам да изглеждам като нея. Искам да постигна дори тона на гласа й и жестовете й, начина, по който движи лицето си. А това е точно обратното на начина, по който аз движа своето. Това ми отне седмици", сподели тя.

Актриса призна, че е загрижена най-вече за това как хората ще приемат образа й и дали ще я критикуват за начина, по който е влязла в ролята. "Борех се с решението дали да го направя. Страхувах се от всички сравнения, които хората ще направят", каза още актрисата.

Вече са факт първите отзиви за филма и те не от кого да е, а от д-р Хасант Хан, с когото Лейди Ди имала връзка. Около тази авантюра се завърта и сюжетът на филма. Хан определи лентата като "пълна измислица".