В Париж от 22 до 24 март ще се съберат най-добрите татуировчици на планетата. Те ще представят своето изкуство пред публика, която е все по-привлечена от тези
неизличими телесни рисунки.

270 татуировчици от различни краища на света, от Ню Йорк, Лондон и Москва до Пекин, остров Борнео, Банкок, Токио и Сидни ще участват в инициативата "Пикасо, Гоген, Моне на татуировките от всички континенти", която ще продължи три дни. Предвидени са дефилета, конкурси и сеанси, при които татуировчици ще демонстрират уменията си.

Сред участниците са Филип Льо от Швейцария, който революционизира японската техника за татуиране, американците Джак Руди и Пол Бут, направил "готически" татуировки на редица рокаджии, и японецът Хориоши.

Специално място е отделено на жените. Напоследък все повече жени демонстрират уменията си като майсторки на татуировката. Сред тях са французойката Аликс Же и Кари Барба от САЩ.

От Анджелина Джоли и Лейди Гага до Джони Холидей, много знаменитости имат татуировки по тялото си. Като се започне от татуирана дума и се стигне до изображение в картина от Йеронимус Бош или във фреска в Сикстинската капела, нищо не може да затрудни татуировчиците, чийто стил варира от реалистично до абстрактно изкуство.