Джъстин Бийбър оглави класацията "21 под 21" на сп. "Билборд" за най-добрите млади музиканти в света за втора поредна година, като успя да се справи с конкуренцията на One Direction, съобщи Ройтерс.

Бийбър, който е на 18 години, остава "по-влиятелен от всякога в света на поп музиката ", пише изданието. Тийн идолът издаде два албума миналата година, които заеха първо място в класацията - "Under the Misletoe" и "Believe".

"Бийбър е свръхновата сред звездите, ненавършили 20 години, преливащ от харизма, популярност и самоувереност . . . Това е светът на Бийбър и ние сме щастливи да живеем в него", пише „Билборд”.

One Direction Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британската група One Direction, чиито членове са на възраст от 18 до 20 години, нахлу на американската поп сцена само преди шест месеца, след като първо спечели публиката в родната си страна. Те влязоха в историята през март като станахапървата британска група, дебютирала начело на класацията топ 200 на "Билборд" с първия си албум.

Трета е певицата Деми Ловато. Следват кънтри певецът Скоти Маккрийри, рапърът Мак Милър и гаджето на Бийбър - Селена Гомес. Челната десетка се допълва от Портър Робинсън, Шер Лойд, Earl Sweatshirt и Ник Джонас. Майли Сайръс е на 18-о място.